Web Analytics Made Easy - Statcounter

خانه فرهنگ جمهوری اسلامی ایران در «لاهور» با مشارکت دانشکده مطالعات رسانه‌ای و ارتباطات دانشگاه مرکزی پنجاب پاکستان برای متحول‌سازی برنامه‌های فارسی در شبکه رادیو اف. ‌ام این دانشگاه، تامین محتوا و حضور برخط شخصیت‌های ایرانی اعلام آمادگی کرد.

به گزارش روز شنبه ایران اکونومیست، «جعفر روناس» رئیس خانه فرهنگ ایران در شهر لاهور طی بازدید از دانشگاه مرکزی پنجاب با مسوولان دانشکده مطالعات رسانه و ارتباطات دیدار و طرفین راه‌های گسترش همکاری‌های دوجانبه در موضوعات مختلف را ارزیابی کردند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در این نشست «تیمور الحسن» رئیس دانشکده مطالعات رسانه و ارتباط دانشگاه پنجاب به همراه مسوولان بخش ارتباطات جمعی، رئیس شبکه رادیویی دانشگاه، اعضای شبکه تلویزیونی دانشگاه از تمایل این نهاد آموزشی و رسانه‌ای برای ترویج زبان فارسی و بهره برداری از ظرفیت شبکه رادیویی دانشگاه برای پخش برنامه‌های فارسی خبر دادند. 

رئیس دانشکده مطالعات رسانه و ارتباط دانشگاه مرکزی پنجاب گفت: ایران و پاکستان ریشه مشترک فرهنگی دارند و پاکستانی‌ها زبان فارسی را مادر زبان اردو می‌دانند. نسل جوان پاکستان علامه اقبال، مولانا رومی و شیخ سعدی را دوست دارد و از آثار آن‌ها بهره مند می‌شود.

تیمور حسن با تمجید از جایگاه درخشان و توانمندی صنعت سینما در ایران اظهار داشت: سینمای ایران بدون تردید بهترین سینمای این منطقه بوده و در جهان نیز از جایگاه ممتازی برخوردار است. بخش فیلم، تلویزیون و رسانه دیجیتالی دانشکده ما فیلم‌های ایرانی را به منظور یادگیری به دانشجویان پیشنهاد می‌کند و اگر امکانات فراهم باشد ما می‌خواهیم از تجربیات فیلم سازان و تولید کنندگان ایرانی استفاده کنیم.

رئیس دانشکده مطالعات رسانه و ارتباط ضمن ابراز علاقمندی به همکاری با دانشکده‌های رسانه و ارتباط در ایران گفت: با تبادل هیات‌هایی مشتمل بر هنرمندان، فیلم سازان و تولید کنندگان می‌توان از تجربیات همدیگر استفاده کرد و همچنین تبادل استاد و دانشجو و برگزاری برنامه‌های مشترک را موجب گسترش همکاری و مناسبات فرهنگی بین دو کشور عنوان کرد. 

وابسته فرهنگی ایران در لاهور نیز با اشاره به نزدیکی فرهنگ دو کشور همسایه اظهار داشت: با توجه به سطح روابط فرهنگی دو کشور، رسانه‌ها و مطبوعات می‌توانند نقش کلیدی در توسعه روابط دو کشور ایفاء کنند.

وی افزود: دانشکده مطالعات رسانه و ارتباط در تربیت خبرنگاران و مجریان برنامه باید نکته‌ای را که در نظر داشته باشد و آن نشان دادن تصویری واقعی از کشورهای منطقه به ویژه دو کشور همسایه است به مردم جهان است. در حال حاضر رسانه‌های غربی تصویری مغرضانه از ایران و پاکستان به جهان ارائه می‌دهند.

جعفر روناس در ادامه سخنانش گفت: سینمای ایران در جهان شناخته شده است و بسیاری از فیلم‌های ایرانی نامزد دریافت جایزه در جشنواره‌های بین المللی می‌شوند.

وی مفهومی بودن فیلم‌های ایرانی و پوشش اسلامی را از مهمترین ویژگی آن‌ها عنوان کرد و گفت: ما تعدادی از فیلم‌های ایرانی دوبله شده به اردو و یا با زیر نویس اردو را در اختیار دانشکده مطالعات رسانه و ارتباط قرار می‌دهیم تا برای دانشجویان به نمایش بگذارند.

رئیس خانه فرهنگی کشورمان در مورد زبان و ادبیات مشترک بین ایران و پاکستان اظهار داشت: بیشتر اشعار علامه اقبال لاهوری به زبان فارسی است و آثار وی در ایران از محبوبیت زیادی برخوردار است و متون درسی مدارس نیز حاوی آثار ایشان است. در بیشتر شهرهای ایران خیابان یا مرکزی فرهنگی با نام علامه اقبال لاهوری منصوب است. علامه اقبال فقط یک شاعر نیست بلکه فیلسوف و مصلح نیز است.

خانم «حنا ادیب» مسوول کانال رادیویی دانشگاه مرکزی پنجاب اظهار داشت: کانال رادیویی دانشگاه تنها کانالی است که برنامه ۲۴ ساعته دارد و در زمان همه گیری کرونا نیز فعال بود.

وی اعلام کرد: ما برنامه‌ای به زبان فارسی تحت عنوان "ایران شناسی" داریم که به طور هفتگی در روزهای جمعه پخش می‌شود و اکنون خواستار بهبود کیفیت محتوای برنامه فارسی زبان کانال رادیویی هستیم. 

وابسته فرهنگی ایران برای همکاری در زمینه بهبودی برنامه فارسی زبان کانال رادیویی اعلام آمادگی کرد و گفت: نمایندگی ایران آماده مشارکت در زمینه تامین محتوا و حضور برخط شخصیت‌های ایرانی است.

دانشگاه مرکزی پنجاب یک دانشگاه خصوصی واقع در لاهور پاکستان است که در سال ۱۹۹۶ بنیانگذاری شد. این دانشگاه دارای ۷ دانشکده از جمله مهندسی، علوم اجتماعی، حقوق و رسانه و ارتباطات است.

بیش از یک هزار دانشجو در دانشکده مطالعات رسانه و ارتباط ایالت پنجاب در بخش ارتباطات جمعی، فیلم و رسانه دیجیتالی در حال تحصیل هستند.

  منبع: خبرگزاری ایرنا برچسب ها: لاهور

منبع: ایران اکونومیست

کلیدواژه: لاهور رادیویی دانشگاه فیلم های ایرانی کانال رادیویی علامه اقبال زبان فارسی دو کشور

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت iraneconomist.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایران اکونومیست» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۳۲۵۱۸۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

۷۰ درصد مردم تلویزیون می‌بینند | نظرسنجی جدید تماشای برنامه‌ها اعلام شد

آفتاب‌‌نیوز :

چهارم اردیبهشت ماه مرکز افکارسنجی دانشجویان ایران (ایسپا) در اقدامی، جزییات نتایج یک نظرسنجی کشوری را درباره برنامه‌های تلویزیون منتشر کرد که می‌تواند به عنوان مرجعی مناسب برای تحلیل میزان اقبال از محصولات شبکه‌های سیما استفاده شود؛ آن هم در شرایطی که نتایج نظرسنجی‌های دوره‌ای مرکز تحقیقات سازمان صداوسیما به ندرت به انتشار عمومی می‌رسد از تحلیل این نتایج، نکات قابل توجهی به دست می‌آید.

ایرانیان همچنان تلویزیون می‌بینند

مطابق نظرسنجی‌های مرکز تحقیقات صداوسیما که پیش از این با نظم بیشتری منتشر می‌شد، معمولا حدود ۷۰ یا ۸۰ و گاه ۹۰ درصد مردم ایران، تماشاگر تلویزیون بودند؛ هرچند نتایج این نظرسنجی‌ها بعضا از سوی برخی با شائبه‌هایی هم همراه بود؛ چراکه معتقد بودند نهاد زیرمجموعه صداوسیما آمار را منتشر کرده است.

با این حال، آمار ۶۹.۲ درصدی مخاطبان تلویزیون که در نظرسنجی اخیر مرکز افکارسنجی دانشجویان ایران به دست آمده، مؤید نتایج نظرسنجی‌های مرکز تحقیقات رسانه ملی است و با توجه به استقلال ایسپا نسبت به سازمان صداوسیما و البته سابقه قابل توجه آن در امر افکارسنجی، می‌تواند اثبات‌کننده درستی نظرسنجی‌های اهالی تلویزیون باشد.

بر این اساس، روشن می‌شود که حدود ۷۰ درصد از مردم ایران حتی در شرایط کنونی که برخی برنامه‌های سیما مورد نقد قرار دارند، تماشاگر تلویزیون‌اند.

صدرنشینی شبکه سه و شرایط مبهم نسیم

در میان شبکه‌های تلویزیون، شبکه سه که سالیان طولانی است از نظر میزان بیننده در رتبه نخست قرار دارد، همچنان صدرنشینی‌اش را حفظ کرده و شرایط مناسبی دارد. این شبکه با پخش برنامه‌های سرگرم‌کننده مثل «معرکه»، «پانتولیگ» و «شب خوش» که در میان پربیننده‌ترین محصولات سازمان صداوسیما، سهم چشمگیری دارد، توفیق خوبی در جذب مخاطب دارد.

با اختلاف کمی نسبت به شبکه سه، شبکه آی‌فیلم در رتبه دوم جدول پربیننده‌ترین شبکه‌های تلویزیون دیده می‌شود. بالانشینی این شبکه که هویت خود را از سریال‌های قدیمی تلویزیون می‌گیرد، از طرفی نشان‌دهنده اقبال محصولات نمایشی گذشته تلویزیون است و از سوی دیگر، هشداری به سازمان صداوسیما محسوب می‌شود.

در این میان اختلاف حدودا دو برابری شبکه‌های سه و آی‌فیلم با دیگر شبکه‌ها نیز قابل توجه است.

با توجه به آن که برنامه‌های سرگرمی‌محور به طور معمول مخاطب بیشتری از برنامه‌های فرهنگی جذب می‌کنند، در چنین نظرسنجی‌هایی، انتظار از شبکه نسیم که جایگاه تولید و پخش برنامه‌های سرگرم‌کننده شناخته می‌شود، بالاست. با این حال غیبت شبکه نسیم که روزگاری با شبکه سه رقابت می‌کرد، قابل توجه است.

وایرال به معنای بیننده نیست

از نکات جالب فهرست پربیننده‌ترین برنامه‌های تلویزیون، آن است که برخی برنامه‌ها با بیشترین بخش‌های وایرال‌شده در فضای مجازی، در رتبه‌های پایین‌تر از برنامه‌هایی قرار می‌گیرند که محتوای وایرالی زیادی تولید نمی‌کنند. مثلا «برمودا» کمتر از نصف «معرکه» بیننده دارد و «پاورقی» نیز به اندازه نیمی از مخاطبان «شب خوش»، بیننده جذب نکرده است؛ بنابراین اگرچه این دست برنامه‌ها از نظر بازتاب رسانه‌ای از برنامه‌های پرمخاطب‌تر موفق‌ترند، ولی در واقع حجم مخاطبی کمتر دارند.

این آمار نشان می‌دهد که واکنش رسانه‌ای و وایرال اینستاگرامی، لزوما به علت حجم زیاد بیننده برنامه‌ها نیست.

جای خالی برند‌های قدیمی

در آمار منتشرشده از سوی ایسپا، همچنین ۳۶.۹ درصد مخاطب «مردان آهنین» به عنوان پربیننده‌ترین برنامه تلویزیون در هفته آخر فروردین را می‌توان به عنوان یک نکته مورد توجه مدیران قرار داد؛ چراکه در سنوات گذشته، بار‌ها عناوینی با بیش از ۴۰ یا ۵۰ درصد مخاطب در صدر فهرست پرمخاطب‌های سیما می‌نشستند.

این نظرسنجی همچنین جای خالی برند‌هایی مثل «عصر جدید»، «خندوانه» و «دورهمی» را که حتی در ایام غیر نوروز و رمضان هم معمولا بیش از ۴۰ درصد مخاطب داشتند، نشان می‌دهد؛ و اینکه جایگزینان آن‌ها، هنوز نتوانسته‌اند به اندازه این عناوین بیننده جذب کنند.

این در حالی است که طی یکی دو سال اخیر، پس از سال‌ها نوروز و رمضان همزمان شدند و تلویزیون فرصت مناسبی داشت.

شباهت‌ها و تفاوت‌های دو نظرسنجی

مقایسه نتایج نظرسنجی مرکز افکارسنجی دانشجویان ایران و نظرسنجی مرکز تحقیقات رسانه ملی که مدتی پیش در نشست خبری گزارش برنامه‌های نوروز و رمضان اعلام شد، جالب توجه است. «مردان آهنین» که بین دو برنامه اول نظرسنجی مرکز تحقیقات رسانه ملی نبود، در نظرسنجی ایسپا به عنوان پربیننده‌ترین برنامه نوروز ۱۴۰۳ سیما معرفی شده است.

جالب آن که در حالی که بیشتر اعداد و ارقام اعلامی دو نظرسنجی، در حد یکی دو درصد اختلاف دارند، میزان مخاطب سریال «زیرخاکی ۴» در نظرسنجی ایسپا (۴۵.۴ درصد) به شکل چشمگیری از نظرسنجی مرکز تحقیقات رسانه ملی (۲۴.۹ درصد) بالاتر است. این در حالی است که آمار دو سریال دیگر («رستگاری» شبکه ۲ و «هفت سر اژدها» شبکه ۳) تقریبا تفاوت جدی ندارد.

منبع: خبرگزاری ایسنا

دیگر خبرها

  • نماهنگ یاس بهشتی به ۲ زبان فارسی و انگلیسی در شیراز رونمایی شد
  • سریال ۸۷ به زودی از شبکه یک سیما پخش خواهد شد
  • به فشارهای آمریکا درباره خط لوله گاز با ایران توجه نمی‌کنیم
  • بیش از هزار واژه پرکاربرد زبان بلغاری ریشه و اصالت فارسی دارند
  • دور دوم انتخابات مجلس، به روایت رادیو گفت وگو
  • لغو یکطرفه تفاهم نامه دانشگاه تهران با معاونت امور زنان
  • ۷۰ درصد مردم تلویزیون می‌بینند | نظرسنجی جدید تماشای برنامه‌ها اعلام شد
  • چرا BBC دیگر آن قدرت سابق را ندارد؟
  • رسانه عبری زبان هدف بعدی ارتش اسرائیل در رفح را اعلام کرد
  • امتداد مهارت آموزی با مشارکت فنی و حرفه‌ای در شبکه آموزش سیما