Web Analytics Made Easy - Statcounter

خبرگزاری مهر _گروه فرهنگ و اندیشه: انتشارات صاد به تازگی کتابی با نام «سرباز مکتب» نوشته سیدحسن‌رضا نقوی نویسنده پاکستانی اردو زبان منتشر کرده که سید عبدالحسین رئیس السادات هم آن را ترجمه کرده است. این کتاب حاصل هفتاد مصاحبه و تعدادی گزارش منتشر نشده درباره سردار سلیمانی است که به چهار زبان انگلیسی، عربی و فارسی هم ترجمه شده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

پیش از این دو کتاب از نقوی با نام‌های «ولایت فقیه» و «شبهای رادیو» در پاکستان به زبان اردو منتشر شده و به تازگی هم که کتاب «سرباز مکتب» توسط انتشارات (fiction house) منتشر شده است.

او علاوه بر تدریس، مجری شبکه تلویزیونی سحر اردو و مسئول کانون دانشجویان اردو زبان در ایران هم است. نقوی دو ماه محرم و صفر را به پاکستان می‌رود و در آنجا جلسات و سخنرانی‌هایی هم دارد که معمولاً با استقبال و حضور خوبی هم روبرو می‌شود. به گفته نقوی محور اکثر سخنرانی‌های او برگرفته از کتاب‌های شهید مطهری، شهید بهشتی و امام خمینی (ره) و مقام معظم رهبری که به زبان اردو منتشر شده، است.

به بهانه انتشار اثر جدید او گفتگویی با وی انجام دادیم که در ادامه می‌خوانید؛

* در ابتدا بفرمائید چند سال است ایران هستید و چرا ایران را برای تحصیل انتخاب کردید؟

سه سال است که در ایران هستم. یکسال در مرکز آموزش زبان فارسی قزوین بودم و بعد به دانشگاه تهران آمدم و الان ترم چهارم دکترای رشته مدیریت دولتی تحصیل می‌کنم. مقطع کارشناسی ارشد هم رشته مدیریت منابع انسانی را در دانشگاه اسلام آباد خواندم.

علاقه من به ایران به علاقه م به اقبال لاهوری و شعرهای او برمی گردد. من همیشه خیلی دوست داشتم شعرهای فارسی رو بخوانم. لاهوری چهار کتاب به زبان اردو و شش کتاب به زبان فارسی دارد و من همیشه دوست داشتم این کتابهای فارسی او را بخوانم و لازمه ش این بود که زبان فارسی را یاد بگیرم. علاوه براین من همیشه به انقلاب اسلامی علاقه ویژه ای داشتم. ما در پاکستان وقتی درباره آمریکا و استعمار و اینها حرف می‌زنیم همیشه می‌گویند که ایران تنها کشوری است که جلوی آمریکا ایستاده است بنابراین برایم جذاب بود که انقلاب را از نزدیک ببینم.

ما در پاکستان وقتی درباره آمریکا و استعمار و اینها حرف می‌زنیم همیشه می‌گویند که ایران تنها کشوری است که جلوی آمریکا ایستاده است بنابراین برایم جذاب بود که انقلاب را از نزدیک ببینم

البته بنده من استادی هم در پاکستان داشتم به نام افتخار عارف که مسئول فرهنگی سازمان اکو در ایران و پیش از آن هم رئیس فرهنگستان زبان و ادبیات اردو در پاکستان و از دوستان آقای حداد عادل بودند. آقای حداد در همان زمان سفری به پاکستان داشتند و به دانشگاه ما هم آمدند و آقای افتخار عارف من را به ایشان معرفی کردند و من از طرف سازمان اکو به وزارت علوم معرفی و بورسیه ایران شدم و درس را آغاز کردم. البته بعد از تمام شدن درسم دوباره به پاکستان برمی‌گردم چون آنجا کشور من است و اینجا هرچه هم که باشد باز ما اینجا خارجی هستیم. مثلاً من در حال حاضر در صداوسیما مجری یک برنامه تلویزیونی در شبکه سحر اردو هستم ولی هنوز که هنوز است بخاطر مشکلات بانکی نتوانستم حقوق سازمان را مستقیم دریافت کنم یا مثلاً در مورد قضیه واکسن کرونا، اتباع خارجی در اولویت نبودند و در دورانی که واکسیناسیون آغاز شد من و دوستانم که واکسینه نشده بودیم خیلی دچار استرس و نگرانی شدیم.

* تجربه زندگی این سه سال در ایران چگونه بوده است؟

تجربه زندگی من در این سه سال نشان داده که ایران جای خوبی برای زندگی است و در حوزه سیاست خارجی هم خوب عمل می‌کند در حالی که برخی کشورها مثل پاکستان در حوزه سیاست خارجی خیلی پیچیده عمل می‌کند و به هرچیزی که به سود و نفع کشور است عمل می‌کند و این خوب نیست چون شاید زمانی به سود کشور باشد که با اسرائیل مذاکره کند. این خوب است؟ الان اسرائیل، عرب‌ها را از ایران ترسانده و در تلاش برای عادی سازی روابط با آنهاست ولی ایران در حوزه سیاست خارجی خیلی سنجیده عمل می‌کند و فقط به سود و نفع فکر نمی‌کند حتی اگر ضربه بخورد و شهیدانی مثل شهید سلیمانی دهد. ایران نشان داده که توانایی این را دارد که یک ائتلاف نظامی علیه اسرائیل و آمریکا درست کند.

* برای ما بگویید حاج قاسم سلیمانی را از کجا می‌شناختید؟

من سال ۲۰۱۱ که در سوریه جنگ شروع شده بود و تازه وارد دانشگاه شده بودم، مجری یک رادیو دولتی در اسلام آباد بودم. یک شب مدیر رادیو به من گفت که می‌دانید در حلب چه وضعیتی است؟ گفتم خیر. به من گفتند که جنگ میان شیعه و سنی درگرفته و ایران در حال کشتن سنی هاست. قرار شد که من در این مورد تحقیق کنم و به ایشان بگویم که در حلب چه خبر است. در آن زمان من معاون سازمان دانشجویان امامیه پاکستان هم بودم و از رئیس این سازمان پرسیدم که در حلب چه خبر است و به من گفتند که در حلب گروهی به نام داعش آمده و بشار اسد برای رها شدن از وضعیت از ایران کمک خواسته و ایران هم فردی به نام قاسم سلیمانی که فرمانده سپاه قدس است را برای کمک به سوریه فرستاده است و من در آن‌جا برای اولین بار نام ایشان را شنیدم و توضیح دادم که مسئله کشتار سنی‌ها توسط ایران واقعیت ندارد.

بعد از مدتی که داعش وارد عراق شد و به حرم حضرت زینب (س) حمله کردند در پاکستان تظاهرات سراسری صورت گرفت و من متوجه شدم که این داعشی ها همان داعشی هایی هستند که در سوریه هم بودند و بعد از نقش حاج قاسم در دفاع از حرم بیشتر نام ایشان را شنیدیم و علاقه پیدا کردم بیشتر درباره‌شان بدانم. در آن زمان که قبل از شهادت از ایشان بود چند کتاب درباره حاج قاسم منتشر شده بود که خاطرات جنگ و دفاع مقدس ایشان بود و من انها را مطالعه کردم اما در هیچکدام از اینها درباره دوران کودکی ایشان چیزی نیامده بود.

نکته دیگری که خیلی من را تحت تأثیر قرار داد این بود که بعد از شکست داعش، سردار سلیمانی از رهبر معظم انقلاب اسلامی (ره) نشان ذوالفقار را دریافت کردند و این اولین باری بود که بعد از انقلاب فردی این نشان را از رهبر انقلاب دریافت کرده است.

* چه شد که تصمیم گرفتید راجع به ایشان کتاب بنویسید؟

تا قبل از شهادت حاج قاسم من همان قدری که خدمتتان گفتم از حاج قاسم می‌دانستم اما بعد از شهادت ایشان، وقتی مراسم تشییع جنازه را دیدم و اینکه رهبر انقلاب چقدر بر پیکر ایشان اشک ریختند خیلی تحت تأثیر قرار گرفتم چون من پیش از این کتاب، اثری با نام «ولایت فقیه» به زبان اردو نوشته بودم که در پاکستان چاپ شده بود. در این کتاب به طور کامل نظریه ولایت فقیه را توضیح داده بودم. بعد از شهادت سردار دیدم که ولی فقیه چطور بر پیکر ایشان گریه می‌کند خیلی تحت تأثیر قرار گرفتم.

بعد از شهادت و تشییع و اینها سراغ تحقیق و دانستن بیشتر درباره ایشان رفتم. ما موارد انگشت شماری داریم که مسیحیان برای مسلمانان مراسم و یادبود بگیرند ولی بعد از شهادت حاج قاسم، در سوریه و لبنان مراسم‌های یادبودی برای حاج قاسم در کلیساها برگزار شد. دلیل همه این احترام‌ها برای این است که ایران به همه مسلمانان کمک می‌کند نه فقط به شیعه‌ها حال می‌خواهد این مسلمانان بوسنی باشد یا در روهینگا و فلسطین. برخلاف اینکه برخی تبلیغ‌هایی علیه ایران مبنی بر تقابل میان شیعه و سنی انجام می‌دهند.

من در خانواده نظامی به دنیا آمدم و بسیاری از اقوامم جزو ارتشی‌ها و نظامی‌ها پاکستان هستند. بعد از شهادت حاج قاسم از یکی از افراد رده بالای نظامی پرسیدم که نظرتان راجع به حاج قاسم چیست؟ ایشان گفت: ما وقتی در ارتش آموزش می‌دیدیم به ما ویژگی‌های یک فرمانده را یاد دادند ولی ما در تمام طول زندگی مان هیچ وقت آن ویژگی‌ها را در یک نفر پیدا نکردیم جز در حاج قاسم او به معنای واقعی یک فرمانده بود و بعد از آن ما متوجه شدیم که فرمانده یعنی چه. آن فرد می‌گفت این حرف ما نیست، دشمنان حاج قاسم هم همین را می‌گویند.

ما موارد انگشت شماری داریم که مسیحیان برای مسلمانان مراسم و یادبود بگیرند ولی بعد از شهادت حاج قاسم، در سوریه و لبنان مراسم‌های یادبودی برای حاج قاسم در کلیساها برگزار شد. دلیل همه این احترام‌ها برای این است که ایران به همه مسلمانان کمک می‌کند نه فقط به شیعه‌ها

* خب در دو سالی که سردار سلیمانی شهید شدند آثار زیادی درباره ایشان منتشر شده فرق کتاب شما با بقیه کتاب‌ها چیست که مخاطب باید آن را بخواند؟

من وقتی سراغ مطالعه و تحقیق درباره سردار سلیمانی رفتم مطالبی را می‌خواستم که در خیلی از کتاب‌ها نبود چون بیشتر آنها درباره خاطرات جنگ و دفاع مقدس ایشان و عمدتاً هم تکراری است. برخی هم درباره ویژگی‌های شخصیتی ایشان نوشتند ولی در هیچیک از این کتاب‌ها ندیدم که به بعد مبارزه حاج قاسم با اشرار و قاچاقچیان جنوب شرق کشور بپردازد یا مثلاً در هیچ جایی درباره نقش حاج قاسم در لبنان، فلسطین، عراق و سوریه نوشته نشده بود. هرچه بود یک‌سری مقاله مختصر بود که خیلی سطحی به موضوع پرداخته شده بود و برای من کافی نبود. این‌که حاج قاسم با دادن موشک و مدیریت در جنگ سی و سه‌روزه به پیروزی لبنان کمک کرد برای من کافی نبود و دوست داشتم بیشتر راجع به آن بدانم و به همین منظور به لبنان و سایر کشورها سفر و با افرادی در آن‌جا گفتگو کردم که حاصل این گفتگوها کتابی که ملاحظه می‌کنید شد.

در واقع فرق این کتاب این است که همه مراحل زندگی سردار از تولد کودکی تا شهادت سردار سلیمانی را بررسی کرده است. البته این گفتگوها ادامه دارد که در سال آینده در قالب جلد دوم منتشر می‌شود. علاوه براین در کتاب‌هایی که درباره حاج قاسم منتشر شده حرف‌هایی زده شده ولی منبعش مطرح نشده در حالیکه در این اثر با هفتاد نفر از کسانی که از دوران کودکی و نوجوانی در کرمان همراه حاج قاسم بودند تا افرادی که در لبنان، عراق، فلسطین و ایران در جنگ‌ها کنارشان بودند شروع کردیم و نام همه آنها هم ذکر شده است.

* کتاب فقط شامل مصاحبه است؟

مصاحبه و گزارش باهم. علاوه بر مصاحبه‌هایی که درباره آن‌ها گفتم تعدادی گزارش هم از نهادها و موسساتی آوردیم که تا به حال در جایی منتشر نشدند و برای اولین بار در ین کتاب منتشر شده است. ضمناً ما همزمان که مصاحبه را انجام می‌دادیم ویدئویی‌هایی هم از مصاحبه‌ها ضبط می‌کردیم که در صورت امکان بعدها مستند این کتاب هم بسازیم. مثلاً در بخشی از کتاب ماجرای سفر حاج قاسم به روسیه و ملاقاتی که با پوتین داشتند را آوردم و خیلی دقیق بررسی کردم.

* کتاب به چه زبان‌هایی منتشر شده است؟

کتاب به چهار زبان زنده دنیا منتشر شده است؛ اردو، فارسی، انگلیسی و عربی. اصل کتاب به زبان اردو نوشته شده است. زبان فارسی را انتشارات صاد منتشر کرد. به زبان عربی در لبنان و به زبان انگلیسی در هند منتشر می‌شود.

* در پاکستان تا پیش از این‌کتاب، کتاب دیگری درباره حاج قاسم منتشر شده بود؟

بله دو کتاب سال گذشته منتشر شده بود. یک کتاب جمع آوری یکسری واکنش‌های افراد مشهور درباره شهادت حاج قاسم و دیگری هم با عنوان «شهید زنده» از زبان فارسی به اردو ترجمه شده بود. بنابراین می‌توان گفت تاکنون کتاب تألیفی درباره حاج قاسم در پاکستان نوشته نشده بود و در زبان اردو این اولین کتابی است که نوشته شده است.

فرق این کتاب این است که همه مراحل زندگی سردار از تولد کودکی تا شهادت سردار سلیمانی را بررسی کرده است. البته این گفتگوها ادامه دارد که در سال آینده در قالب جلد دوم منتشر می‌شود

* استقبال مردم پاکستان از کتاب چطور بود؟

وقتی با ناشر پاکستانی کتاب (fiction house) که یکی از بزرگترین ناشران پاکستان و اهل سنت است صحبت کردیم گفت من این را باور دارم که آمریکا ظلم کرده و این ژنرال ایران را به شهادت رسانده به همین‌منظور کتاب را چاپ می‌کنم اگرچه می‌دانم با چاپ آن از طرف تکفیری‌ها و سازمان‌های مختلف پاکستان مورد حمله قرار می‌گیرم و به من گفته می‌شود که در حال تبلیغ شیعه در پاکستان هستم اما این کار را انجام می‌دهم و کتاب را چاپ می‌کنم. آنطور که متوجه شدم با اینکه هنوز توزیع آن آغاز نشده اما تاکنون چندین هزار نفر از طریق سایت آن را سفارش داده‌اند و به‌عبارتی پیش خرید کرده‌اند و خود ناشر از این‌همه استقبال جا خورده است.

* در پایان؛ چرا نام کتاب را سرباز مکتب گذاشتید؟

کلمه مکتب چندین معنا دارد مثلاً بعد از رنسانس به برخی از گرایش‌های سیاسی و اقتصادی مکتب می‌گفتند برخی به مدرسه، مکتب می‌گفتند. اما یک معنی دیگر مکتب که من در مقدمه کتاب اشاره کردم یک نظام فکری است که ویژگی‌ها خاص خودش را دارد یکی از این ویژگی‌ها این است که آن نظام فکری پیروان خودش را دارد و پس از شهادت سلیمانی هم رهبری از واژه مکتب برای ایشان استفاده کردند.

از طرفی حاج قاسم همیشه خودش می‌گفت من یک سرباز هستم و منظورشان سرباز مکتب امام (ره) هم است. ترکیب این دو واژه با یکدیگر منجر به عنوان فعلی کتاب شد.

کد خبر 5395840

منبع: مهر

کلیدواژه: مقام معظم رهبری قاسم سلیمانی معرفی کتاب پاکستان قاسم سلیمانی تازه های نشر معرفی کتاب دومین سالگرد شهید قاسم سلیمانی ترجمه موسسه خانه کتاب و ادبیات ایران کتاب کتاب و کتابخوانی تجدید چاپ ایام فاطمیه فاطمیه شعر آئینی رایزنی فرهنگی شهادت حاج قاسم درباره حاج قاسم سردار سلیمانی منتشر شده بعد از شهادت زبان اردو حاج قاسم من حاج قاسم سرباز مکتب زبان فارسی من گفت ویژگی ها کتاب ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۰۸۷۶۲۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

روایت جدید علیرضا دبیر از داستان خبرساز حسن یزدانی

علیرضا دبیر در مورد حسن یزدانی و تصمیمی که فدراسیون کشتی برای اعزام او به مسابقات مجارستان بدون انجام رقابت با کامران قاسم پور گرفت، توضیح داد و تاکید کرد که طبق چرخه، تصمیم اتخاذ شده در مورد حسن یزدانی حق او بود ضمن اینکه برای‌مان طلای المپیک مهم است نه کشتی گیری که اعزام می‌شود.

حسن یزدانی یکی از چهار کشتی گیر ویژه ایران است

وی با تاکید بر اینکه حسن یزدانی یکی از اسطوره‌های کشتی ایران است، گفت: اول این را بگویم که همه قهرمانان ما عزیز هستند، اما چهار نفرشان ویژه‌تر هستند، مرحوم پهلوان تختی، عبدالله موحد، حمید سوریان و حسن یزدانی. در واقع حسن یزدانی یکی از چهار کشتی گیر ویژه ایران است.

تصمیمی که در مورد یزدانی گرفتیم، حقش بود

دبیر ادامه داد: دیگر اینکه طبق چرخه انتخابی تیم ملی، واقعا حق حسن یزدانی بود. با خود حسن یزدانی صحبت داشتیم و به این نتیجه رسیدیم برای اینکه هم خودِ حسن و هم ما متوجه بشویم که او از نظر بدنی کجای کار است، در مسابقات مجارستان شرکت کند. باید متوجه می‌شدیم که بدن حسن یزدانی به چه حد از آمادگی رسیده است، ۲۰ درصد، ۵۰ درصد یا ۷۰ درصد، باید در این زمینه به قطعیت برسیم.

یزدانی در مجارستان نتیجه بگیرد، طلای المپیک می‌گیرد

رییس فدراسیون کشتی با بیان اینکه حسن یزدانی حدود ۱۰ - ۹ ماه روی تشک کشتی نبوده و تمرین کشتی نداشته است، تصریح کرد: باید متوجه می‌شدیم که بدن حسن یزدانی بعد از این مدت در چه حدی است. مسابقات مجارستان به او کمک می‌کند. اگر بدن حسن یزدانی در این رقابت‌ها جواب دهد اطمینان داشته باشید که یکی از شانس‌های طلای المپیک است.

دنبال این نبودیم که حسن و کامران را رو در روی هم قرار دهیم

با این اوصاف و تصمیمی که برای اعزام حسن یزدانی به مسابقات مجارستان گرفته شده است، تکلیف کامران قاسم پور چه می‌شود؟»، دبیر در پاسخ به این پرسش گفت: واقعا دنبال این نبودیم که این دو نفر را رو در روی هم قرار دهیم. کامران کشتی گیر وزن ۹۲ کیلوگرم ما است که الان وزنش ۹۰ کیلو شده است. دو روز پیش بعد از تمرین وزنش ۸۹ کیلوگرم بود. بالاخره باید پلن B داشته باشیم. آمدیم و یک درصد کتف حسن جواب نداد، تکلیف چه می‌شود. اگر آن‌ها را رودر روی هم قرار می‌دادیم که نه حسن آمادگی خوبی داشت و نه کامران قاسم پور.

برای‌مان طلای المپیک مهم است نه کشتی گیر اعزامی

وی در این زمینه ادامه داد: واقعا در این شرایط آن‌ها چه کشتی باید با هم می‌گرفتند، برای‌مان مهم نیست که چه کسی به المپیک برود، مهم این است که برای مان طلا بگیرد. به نظر من تصمیمی که در مورد حسن یزدانی و اعزامش به مسابقات مجارستان گرفته شد، یکی از بهترین تصمیم‌ها بود. اینگونه نه حسن را از دست می‌دهیم و نه کامران را.

کامران قاسم پور را خراب نکرده ایم

رییس فدارسیون کشتی همچنین خاطرنشان کرد: نه حسن یزدانی و نه کامران قاسم پور، هیچ یک در شرایط مسابقه برای رقابت با هم نبودند. باید ۲۰ روز دیگر بروند مجارستان، اما امروز در شرایطی که با هم مسابقه دهند، نبودند. باید جفت‌شان را آماده کنیم. اگر طبق چرخه حسن رسید که حق او است، اما خدای نکرده حسن نرسید، کامران را نه خراب کرده ایم و نه از دست داده ایم.

تصمیم اتخاذ شده در مورد یزدانی ربطی به تیلور نداشت

«تصمیمی که فدراسیون کشتی اتخاذ کرد بعد از شکست دیوید تیلور برابر آرون بروکس وحذف او از المپیک بود. حذف تیلور چقدر در تصمیم اتخاذ شده تاثیر داشت؟»، دبیر در پاسخ به این پرسش گفت: اینکه بگویند به خاطر حذف شدن تیلور که رقیب همیشگی حسن یزدانی بود، این تصمیم را گرفتیم، درست نیست. حسن یزدانی طلای المپیک را دارد. ضمن اینکه طبق چرخه حق حسن یزدانی بود که به مسابقات برود. اگر وفایی پور در مسابقات قهرمانی آسیا اول می‌شد، حسن باید با او در رقابت انتخابی شرکت می‌کرد. اگر وفایی پور طلا نمی‌گرفت، حسن انتخاب می‌شد و حال این اتفاق افتاده است. باز هم می‌گویم بعد از صحبت با کادر فنی و برای اینکه متوجه شویم حسن یزدانی کجای کار است، این تصمیم گرفته شد. اصلا ربطی به تیلور نداشت.

واکنش به حذف تیلور و تاثیرش روی عملکرد حسن یزدانی

وی همچنین در واکنش به اینکه «حذف تیلور چقدر روی کشتی ایران و عملکرد حسن یزدانی تاثیر می‌گذارد؟»، گفت: اول اجازه دهید ببینیم تکلیف حسن یزدانی چه می‌شود، اما به هر حال وقتی ورزشکاری حریف مستقیمش می‌بازد، اگر بگوید خوشحال نیست واقعیت را نگفته است. در واقع خوشحال می‌شود. من خودم هم حریف اینچنینی داشتم که باخت و خوشحال شدم. بعضی وقت‌ها بدنت به بدن یک حریف نمی‌خورد. این اصطلاح ورزشی است. اما گاهی او به ورزشکاری می‌بازد که تو همان ورزشکار برنده را به راحتی می‌توانی شکست دهید.

باید روی «آرون بروکس» حساب کرد

رییس فدراسیون کشتی در عین حال به «آرون بروکس» پدیده ۲۳ ساله که موفق به شکست دیوید تیلور شد، اشاره کرد و ادامه داد: اینکه فکر کنیم کسی که دیوید را برده است، حریف خوبی نیست، اشتباه است. وقتی یک نفر، قهرمان المپیک را شکست می‌دهد یعنی باید روی او حساب کرد.

حسن و کامران هر دو سرمایه هستند

دبیر در بخش دیگری از این گفتگو با تاکید بر اینکه حسن یزدانی و کامران قاسم پور هر دو عزیز و سرمایه ما هستند، خاطرنشان کرد: آن‌ها هر دو قهرمان دنیا و با احترام هستند. زمانی نبود که آن‌ها را رو در روی هم قرار دهیم. شاید یه جا‌هایی می‌شد آن‌ها را رو در روی هم قرار داد، اما وقتی شرایط جفت شان را سنجیدیم به این نتیجه رسیدیم که زمان مناسبی نیست. به همین دلیل پلن A و B کردیم.

خواستم حرمت امامزداده را خودم حفظ کنم

رییس فدراسیون کشتی در پایان گفت: می‌گویند حرمت امامزاده به متولی آن است. الان متولی این کار من هستم. گفتم همه قهرمانان عزیز هستند و چهار نفر عزیزتر هستند که حسن یکی از آن‌ها است. این ربطی به انتخاب شدنش و کشتی نداشت. حسن یزدانی طبق چرخه حقش بود، اما کامران هم یکی از استثنا‌های دنیا و با اخلاق‌ها است که حالا حالا‌ها با هر دوی آن‌ها کار داریم.

دیگر خبرها

  • مارخور؛ «بز» پاکستانی معروف به «پیرمرد کوهستان» که بزاقش ارزش طلا دارد! (+عکس)
  • نمایشگاه کتاب تجلی همگرایی سلایق مختلف است
  • روایت علیرضا دبیر از تصمیم فدراسیون کشتی درباره حسن یزدانی
  • درهای نمایشگاه کتاب گشوده شد؛ سی‌و‌پنجمین دوره به روایت آمار
  • روایت جدید علیرضا دبیر از داستان خبرساز حسن یزدانی
  • عرضه روایت مستند کودکی حاج قاسم در نمایشگاه کتاب
  • ۱۰ ناشر لاتین و ۳۱ ناشر عرب به نمایشگاه آمدند
  • نمایشگاه کتاب، رویدادی که هم جنگ را دید و هم روزهای قرنطینه را
  • دست پر «مکتب حاج قاسم» در نمایشگاه کتاب تهران
  • روایت دختران حاج قاسم از اصفهان تا خانه پدری