Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش روز جمعه ایرنا، این سمینار با حضور «مهران اسکندریان» رئیس خانه فرهنگ ایران، دکتر «محمد رئوف» رییس بخش آموزش و پژوهش دانشگاه پیشاور، دکتر «اباسین یوسف زی» رییس بخش پشتوی دانشگاه اسلامیه کالج، «اسلم میر» عضو کمیسیون علوم عالی دولت ایالت خیبرپختونخوا و شماری از اساتید دانشگاهی و دانشجویان درسالن همایش‌های دانشگاه پیشاور برگزار گردید.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

رییس خانه فرهنگ ایران در پیشاور ضمن عرض تبریک به مناسبت سالروز مبعث پیامبر گرامی اسلام (ص) و ذکر آیه شریفه "لقَد کانَ لَکُم فی رَسولِ اللَّهِ أُسوَةٌ حَسَنَةٌ" در باب موضوع سمینار "سبک زندگی اسلامی و جهان معاصر" در مقاله ارایه شده خود با پرداختن به مولفه‌ها و تشریح سبک زندگی اسلامی در مواجعه با جهان معاصر، اظهار داشت: برخی گمان می‌کنند منظور از سبک زندگی همان قالب زندگی است. که اگر این گونه تنها قالب زندگی درنظر گرفته شود، فاصله زمانی و جغرافیایی با محیط زندگی پیامبر (ص) و اهل بیت (ع)، ما را از پیروی سبک زندگی این بزرگواران دور می‌نماید.

وی افزود: از سوی دیگر این برداشت اشتباه، گمانه‌ای را برای الگو پذیری از غرب بوجود می‌آورد که این نگاه به قالب زندگی است. در صورتیکه تعریف سبک زندگی عبارت است از: نگاه به زندگی و عالم هستی (اندیشه، باورها و عقاید) - برنامه‌ها، روش‌ها و رفتارها- واکنش احساسی و روحی و اخلاقی مثبت یا منفی نسبت به دیگران که به مجموعه این موارد سبک زندگی گفته می‌شود.

اسکندریان، درنظر داشتن اهمیت اصول ثابت اخلاقی و انسانی برای معیار زندگی و برنامه ریزی متناسب با زمان و مکان و تنوع پدیده‌ها درجهان معاصر را بسیار کاربردی دانست و تاکید کرد: قرآن و سنت نبوی (ص) با دعوت به علم، دانش افزایی، خردورزی، اندیشیدن و کسب مهارت تاکید دارند: "فرزند زمان خود باش" و "دانش را حتی از سرزمین‌های دوردست فراگیر و بیاموز". و این بدان معناست با حفظ روح زندگی مطابق روح اسلامی و الهی می‌توان از پیشرفت‌های زمانه خود، تکنولوژی روز و صنعت و علم بهره جست. بدان معنا که در جهان معاصر با بهره مندی از ابزار و امکانات پیشرفته می‌توان زندگی را براساس اصول ثابت و محتوای اخلاق اسلامی و الهی تنظیم کرد.

وی با اشاره به زوایای مختلف در متن زندگی که همانا سبک زندگی و بخش حقیقی و اصلی آن فرهنگ و تمدن با اجزای تشکیل دهنده مانند: خانواده، سبک ازدواج، نوع مسکن، لباس، الگوی مصرف، خوراک، آشپزی، تفریحات، خط، زبان، کسب وکار، رفتاردرمحل کار، دانشگاه، فعالیت سیاسی، ورزشی، رسانه‌ای، رفتار با پدر و مادر، همسر، فرزند، رفتار با قوانین و دولت‌ها، نظافت، طهارت، رفتار با دوستان، دشمنان، بیگانگان و ... که بخش‌های اصلی فرهنگ و تمدن درمتن زندگی انسان است افزود: به طورکلی سبک زندگی یعنی انتخاب روش و شیوه صحیح برای زندگی که ضمن تامین خواسته‌های مادی و معنوی انسان، در نهایت زمینه‌های رضایت و خشنودی خداوند متعال را نیز فراهم آورد و این مهم جز با انتخاب الگویی جامع و دارای فضایل و ارزش‌ها در زندگی محقق نخواهد شد.

رییس خانه فرهنگ ایران با برشمردن سرفصل‌های کلی سبک زندگی اسلامی از جمله: ایمان به خدا و باورهای دینی و اخلاقی، علم، آگاهی، خردورزی، دانش افزایی، کسب مهارت و آینده نگری، پرهیز از غرب گرایی، توجه به نمادهای دینی از جمله: شعائر و آیین‌ها، آداب و رسوم، سنت‌های مثبت و اصیل و پویا، توجه به ارزش‌ها و میراث فرهنگی و تاریخی، توجه به زبان ملی و بومی۷- توجه به تاریخ و تمدن، الگوگیری از پیامبرگرامی اسلام (ص) و اهل بیت (ع) و همچنین تشریح مولفه‌های سبک زندگی اسلامی درحوزه فردی، خانواده، اجتماعی، کسب و کار پرداخت.

سیره پیامبر گرامی اسلام (ص) الگویی برای تمام بشریت

دکتر «حافظ انعام الله خان» استاد بخش آموزش و پژوهش دانشگاه پیشاور در بخشی از سخنرانی خود با اشاره به آیه شریفه قرآن کریم مبنی بر وجود مبارک پیامبر گرامی اسلام (ص) به عنوان رحمت للعالمین اظهار داشت: سیره پیامبر گرامی اسلام (ص) الگویی برای یک گروه خاص نبوده بلکه پیامبری برای همه انسان‌ها از هر دین، نژاد، گروه و قومیتی می‌باشد. 

وی گفت: تمامی انسان‌ها می‌توانند با بهره مندی از این رحمت الهی و تاسی از سیره پیامبر عظیم الشان اسلام (ص) درسبک زندگی خود در جهت سعادت و تعالی جامعه بشری تلاش کنند.

حافظ انعام الله خان افزود: پیاده نمودن سیره نبوی در سبک زندگی مسلمانان در قالب یک آیین و قانون در زندگی روزمره موجب جلوگیری از عقب ماندنگی مسلمانان در دنیای معاصر می‌گردد.

وی در ادامه اظهار داشت: متاسفانه دوری از فرهنگ، تمدن، زبان، علم، ادب و سبک زندگی اسلامی موجب شکاف بزرگی در فرهنگ جوامع اسلامی گردیده است. به عنوان مثال: زمانی زبان فارسی، زبان علم و ادب در شبه قاره بوده تا بدانجا که اکثر شعرای این سرزمین پهناور اشعار خود را به زبان فارسی می‌سرودند. و لذا دوری از زبان، فرهنگ، تمدن، آداب و رسوم سبب جایگزینی فرهنگ و زبان بیگانگان شده است.

این مقام دانشگاهی پاکستان خاطرنشان کرد: تنها راه رهایی از فرهنگ زدگی غربی، بازگشت به هویت از دست رفته و قرار دادن قرآن و سیره نبی مکرم اسلام (ص) به عنوان محور و اساس سبک زندگی خود می‌باشد.

«اسلم میر» عضو کمیسیون علوم عالی دولت ایالت خیبرپختونخوا نیز در تشریح موضوع سمینار مذکور اظهار داشت: ابتدا درگام اول پیش ازپرداختن به موضوع سبک زندگی اسلامی و جهان معاصر بایستی با فهم درست از آن، دیدگاه اسلام در مواجعه با پیشرفت‌های دنیای امروز را مورد بررسی قرار داد.

وی افزود: در گام بعدی با هم شکل نمودن سبک زندگی خود بر اساس سیره حضرت محمد (ص) و الگو پذیری از ایشان می‌توان برکات وجود مبارک رحمت للعالمین را در دنیای معاصر برای جامعه بشری ارایه کرد.

برچسب‌ها پاکستان خانه فرهنگ ایران پیشاور مبعث حضرت رسول اکرم

منبع: ایرنا

کلیدواژه: پاکستان خانه فرهنگ ایران پیشاور پاکستان خانه فرهنگ ایران پیشاور مبعث حضرت رسول اکرم اخبار کنکور پیامبر گرامی اسلام سبک زندگی اسلامی خانه فرهنگ ایران جهان معاصر

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۲۸۹۷۷۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

پاکستان: دیکته خارجی را درباره پروژه مشترک گازی با ایران نمی‌پذیریم

معاون نخست وزیر و وزیر امور خارجه پاکستان با ابراز امیدواری از پیامدهای مثبت سفر اخیر رئیس جمهور ایران به پاکستان تاکید کرد: اسلام‌آباد درباره پیشبرد پروژه مشترک گازی با تهران هیچ گونه فشار یا دیکته خارجی را نمی‌پذیرد.

به گزارش خبرگزاری ایمنا، سناتور محمد اسحاق دار در جریان کنفرانس خبری خود در اسلام‌آباد در پاسخ به پرسشی درخصوص راهبرد این کشور برای غلبه بر بحران انرژی و سرنوشت خط لوله گاز ایران گفت: پاکستان متعهد به تامین نیازهای کشور براساس منافع ملی است‌.‌

وی تاکید کرد: هرگونه تصمیم درباره پیشبرد پروژه مشترک گازی با ایران مطابق با تصمیم دولت پاکستان خواهد بود زیرا ما یک کشور آزاد و مستقل هستیم و تحت تاثیر ملاحظات خارجی قرار نخواهیم گرفت‌.

معاون نخست وزیر پاکستان با ابراز خرسندی از پیامدهای مثبت سفر اخیر آیت‌الله سید ابراهیم رئیسی رئیس جمهوری اسلامی ایران به پاکستان و رویکرد صادقانه ۲ کشور در دیدارها و رایزنی‌های متقابل برای تحکیم روابط فی‌مابین، اظهار داشت: پروژه خط لوله گاز سابقه قدیمی و پیچیده‌ای دارد لذا پاکستان هرگونه تصمیم را مطابق با منافع ملی خود اتخاذ می‌کند و هرگز دیکته خارجی را قبول نخواهد کرد.

وی همچنین درباره روابط پاکستان با عربستان و افغانستان نیز گفت که بنابر دعوت نخست وزیر پاکستان، ولیعهد عربستان ماه جاری (میلادی) سفر رسمی به اسلام‌آباد خواهد داشت. اسلام‌آباد همچنین خواهان روابط متعادل و سازنده با افغانستان است اما متاسفانه پدیده تروریسم یک مساله جدی در روابط با این کشور است و کابل باید به این نگرانی‌ها بپردازد.

پیش از این وزیر دفاع پاکستان، سفر رئیس جمهوری اسلامی ایران به اسلام آباد را بسیار حائز اهمیت و موفقیت آمیز خوانده و تاکید کرده بود: ما به یافتن راهی برای پیشبرد پروژه مشترک گازی با تهران خوشبین هستیم.

خواجه محمد آصف با اشاره تلویحی به آمریکا که اخیراً نسبت به تقویت همکاری‌های تهران و اسلام‌آباد ابراز نگرانی کرده است، افزود: ما اهمیتی به مخالفت‌های خارجی نمی دهیم، لذا اگر کسی در پی سفر آیت‌الله رئیسی دچار دردی شده، ما دوایی برای درد آنان نداریم.

آیت الله سید ابراهیم رئیسی در اولین سفر خارجی خود در سال جدید، روز دوشنبه سوم اردیبهشت وارد اسلام‌آباد شد. رئیس جمهور ایران همچنین از شهرهای لاهور و کراچی نیز بازدید کرد.

کد خبر 751551

دیگر خبرها

  • دکتر شهریاری: امروز تمام کفر در مقابل تمام اسلام ایستاده است
  • طالبان:حضور در «او.آی.سی» آغازی برای تعامل با جهان اسلام است
  • نه وزیر خارجه پاکستان به امر و نهی آمریکا درباره روابط با ایران
  • سرلشکر سلامی: همه راه‌های نفوذ دشمنان باید بسته شود
  • پاکستان: دیکته خارجی را درباره پروژه مشترک گازی با ایران نمی‌پذیریم
  • سرلشکر سلامی: در شرق مدیترانه راه را بر دشمن می‌بندیم
  • سلامی: رسالت نیروی قدس پرکردن موارد نفوذ دشمن بین مسلمانان است
  • ظرفیت اقتصادی جهان اسلام برای پایان اشغالگری در فلسطین
  • برنامه «امتداد» آماده نمایش شد/ بررسی فلسفی حوزه‌های مختلف فرهنگ عامه 
  • انتشار دست‌نوشته‌ رهبر انقلاب در دفتر کتابخانه وزیری، برای نخستین‌بار + عکس