Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش حوزه فرهنگ و هنر خبرگزاری تقریب، احسان خزاعي رایزن فرهنگی سفارت جمهوری اسلامی ایران و نماینده بنیاد سعدی در پاکستان در آیین افتتاحيه دوره جديد آموزش زبان و ادبیات فارسی گفت؛ زبان فارسی میراث فرهنگی مشترک دو کشور ايران و پاكستان است و مفاهیم ارزشمند و واژه های زبان فارسی در اشعار شاعران بزرگ پاکستان مانند "علامه اقبال لاهوري" خودنمایی می کند لذا از این حیث زبان فارسی مهمترین ابزار مردم پاکستان برای درک سخنان بزرگان و جزء لاینفک تاریخ این سرزمین به شمار می رود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



در این مراسم که روز پنجشنبه سي ام بهمن ماه 1399 در محل خانه فرهنگ  جمهور اسلامی ایران در راولپندی به منظور معرفی و ترويج زبان فارسي برگزار شد، استادان، مدرسین و فارسی آموزان حضور داشتند و استادان زبان فارسی ضمن معرفی خود به سخنرانی در خصوص مزایای یادگیری زبان فارسی و همچنین اهمیت این زبان در پاکستان و معرفی ویژگی های این دوره پرداختند.

رايزن فرهنگي کشورمان و نماینده بنیاد سعدی در افتتاحيه اين مراسم ضمن خوش آمد گویی به  فارسی آموزان جدید و تبريك حلول ماه رجب، ماه بركت و رحمت و ايام ميلاد فرخنده حضرت امام باقر (ع) و امام جواد (ع)  طي سخناني اظهار داشت: براي ما باعث افتخار بزرگی است كه در خانه فرهنگ ایران در راولپندی شاهد افتتاح این دوره هستیم و از استادان با تجربه ای که گنجینه ای گرانبها هستند می توانیم در امر تدریس زبان فارسی استفاده نماییم.

وی در ادامه افزود: زبان فارسي سابقه درخشاني در منطقه شبه قاره داشته است به طوری که قریب به یک هزار سال در کشورهای منطقه شبه قاره از جمله پاکستان زبان رسمی و دیوانی بوده و زبان نخبگان فرهنگی به شمار می رفته است.

خزاعی با اشاره به تدریس این زبان در دانشگاه های مختلف کشور پاکستان، وجود شعرای پارسی گوی و محبوبیت زبان فارسی، بر جایگاه ویژه زبان فارسی در این کشور تاکید کرد. وی با یادآوری فارسی بودن کلیه واژه های سرود ملی پاکستان و نیز وجود اسناد و نسخ خطی فراوان به زبان فارسی، آمادگی رایزنی فرهنگی را برای دراختیار قرار دادن کلیه امکانات برای ترویج زبان فارسی اعلام کرد. 

دکتر مظفر علی کشمیری استاد زبان و ادبیات فارسی دانشگاه بین المللي اسلامی، طی سخنانی ضمن تشکر از اهتمام رایزنی فرهنگی ایران و با تبریک ماه رجب، در خصوص اشتراکات زبانی دو کشور ایران و پاکستان گفت:60 تا 70 در صد واژگان مشترک زبان اردو و فارسی هستند و سابقه زبان فارسی به زمانی بازمی گردد که بزرگان دین از کشور ایران برای تبلیغ ‏ اسلام به شبه قاره آمدند.

وی در ادامه افزود: زبان فارسی گنجینه ای از اخلاق و ادب است و شعرا و ادبای معروف مثل مولانا، حافظ، سعدی و علامه اقبال آثار خود را به زبان فارسی نگاشته اند. دکتر کشمیری در پایان ‏سخنرانی خود  ابیاتی از علامه اقبال لاهوری در وصف زبان فارسي را قرائت کرد.

دكتر شكيله رفيق، استاد زبان فارسی خانه فرهنگ ایران در راولپندی ضمن اشاره به اهمیت و جایگاه زبان فارسی در پاکستان، ‏شیوه های جدید تدریس دوره هاي مجازي آموزش زبان فارسي را برای فارسی آموزان تشریح نمود.

هم زمان با شروع دوره کلاس های حضوری آموزش زبان فارسی، دوره هنری آموزش خطاطی و خوشنویسی نیز با تدریس خواجه محمد حسين استاد خطاطی و خوشنويسي آغاز به کار کرد. 

این برنامه با تلاوت آیاتی چند از کلام الله مجید و نعت رسول اكرم(ص) توسط شاعر آييني محمد رفيق مغول آغاز  شد و در ادامه ویدیو کلیپ معرفی بنياد سعدي به نمايش درآمد و سه نفر از فراگيران زبان فارسي دوره قبل اشعار و متون فارسی را برای حاظرین قرائت کردند.

اعطای گواهینامه به تعدادی از زبان آموزان فارسی دوره قبل از دیگر برنامه‌های این افتتاحیه بود.

گفتنی است با شیوع ویروس کرونا طی یک سال گذشته این نخستین دوره آموزش حضوری زبان فارسی در پاکستان است.

انتهای پیام/

منبع: تقریب

کلیدواژه: زبان فارسی زبان فارسی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.taghribnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تقریب» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۰۹۶۰۶۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

پاکستان به امر و نهی آمریکا درباره ایران دست رد زد

به گزارش خبرآنلاین، "اسحاق دار" معاون نخست وزیر و وزیر امور خارجه پاکستان، روز سه‌شنبه با نادیده گرفتن هشدارهای آمریکا درباره روابط تجاری با ایران، به ویژه در زمینه پروژه مشترک خط لوله انتقال گاز میان دو کشور گفت که نمی‌توان به پاکستان امر و نهی کرد و این کشور در تصمیم‌گیری‌هایش، تنها منافع خود را در نظر می‌گیرد.

به نقل از ایسنا روزنامه پاکستانی دان در این باره گزارش داد: دار در یک نشست خبری در اسلام‌آباد در پاسخ به سوالی درباره این پروژه گفت که "ما باید مراقب منافع خود بوده و تعهدات خود را در نظر داشته باشیم و دولت باید با در نظر داشتن منافع پاکستان درباره کاری که می‌خواهیم انجام بدهیم، زمان و چگونگی آن تصمیم‌گیری کند، فارغ از این که آمریکا و دیگر کشورها چه می‌گویند.

او افزود: نمی‌توان به ما امر و نهی کرد و ما به کسی اجازه نمی‌دهیم مانعی ایجاد کند. پاکستان کشوری مستقل است و ما همان طور که به استقلال دیگر کشورها احترام می‌گذاریم، انتظار داریم که دیگران نیز به استقلال پاکستان احترام بگذارند.

واشنگتن در پی سفر اخیر "سید ابراهیم رئیسی" رییس جمهور ایران به پاکستان که امضای توافق‌ها و تفاهم‌نامه‌های همکاری دوجانبه در حوزه‌های متعدد از دستاوردهای آن بود، درباره خطر اعمال تحریم‌ها به کسانی که با ایران به تجات می‌کنند، هشدار داد.

اسحاق دار در این باره گفت که پاکستان، نتیجتا تصمیم‌گیری خواهد کرد.

به گفته وزیر امور خارجه پاکستان، سفر رئیسی به این کشور "بسیار ثمربخش" بود.
او همچنین گفت که "محمد بن سلمان" ولیعهد عربستان سعودی قرار است به زودی، به پاکستان سفر کند و دولت در ماه جاری از تاریخ آن مطلع خواهد شد.

اسحاق دار در ادامه گفت که در نشست اخیر سازمان همکاری اسلامی خواستار آتش‌بس فوری و باز کردن کریدوری بشردوستانه در غزه و اجرای راهکار "۲ دولتی" با مرزهای ۱۹۶۷ برای حل‌وفصل مسئله فلسطین شده است.

311311

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید. کد خبر 1904180

دیگر خبرها

  • آیین پاسداشت زبان فارسی و بزرگداشت حکیم ابوالقاسم فردوسی برگزار می‌شود
  • آغاز هفتمین دوره آموزشی توانمندسازی فعالان صنعت گردشگری
  • بیش از هزار واژه پرکاربرد زبان بلغاری ریشه و اصالت فارسی دارند
  • «نه» پاکستان به امرو نهی آمریکا درباره ایران
  • نقش هنر بر پیکر جنگ‌زده یمن
  • پاکستان به امر و نهی آمریکا درباره ایران دست رد زد
  • استفاده از فلزیاب جرم است؟
  • پاکستان: دیکته خارجی را درباره پروژه مشترک گازی با ایران نمی‌پذیریم
  • کشور نیازمند «سرمایه انسانی آموزش دیده» است
  • استوری تند و تیز مدیر روابط عمومی سپاهان علیه رسانه فارسی‌زبان خارج از کشور + عکس